Chania

Disponible uniquement sur Etudier
  • Pages : 9 (2148 mots )
  • Téléchargement(s) : 0
  • Publié le : 3 octobre 2010
Lire le document complet
Aperçu du document
Een mediterrane bestemming : groepswerk

Chania, een perfecte bestemming voor de vakantieInleiding:

Ken je een bestemming om met vakantie te gaan?
Nee...perfect.
Dus gaan we jullie zin geven om naar Chania in Creta te gaan. De ideale bestemming om te ontspannen. Jullie mogen goed van jullie vakantie genieten. Zon, strand, mooie landschappen, warm weer, … alles geeft zin om naarChania te gaan. Bovendien zijn er veel aantrekkelijk elementen en heeft de plek veel charme. Uiteraard gaan we jullie de stad in details voorstellen en we gaan deze bestemming argumenteren om jullie aan te tonen dat Chania de perfecte bestemming is voor jullie vakantie.

Een toeristische plaats:

- Natuurlijke aantrekkingsfactoren : in chania is het weer heerlijk en is het zicht op zee ookuitstekend. Langs de zee kan je genieten van een strand van zand en bij warm weer is het water heerlijk. Buiten de stad is het landschap ook prachtig. Je kan in kloven wandelen zoals de kloof van de Samari. Er is ook een zeldzame fauna en een flora die prachtig zijn.- Menselijke aantrekkingsfactoren : chania is een van de meeste toeristische bestemming en de mooiste stad van Creta. Detoeristen zijn door de traditionele stijl van de dorpen gefascineerd. Er zijn ook veel elegante huizen in de oude stad van Chania die van de Venitiaanse periode ( 14de E.) dateren. De Venitiaanse groot licht is de machtwinkel van de stad. Rond de stad is ook de streek adem benemend. Er staan de Byzantijnse kloosters, de kleine bergdorpen, gehuchten bij de zee, … Het is een prachtige stad zoals een oudeVenitiaanse haven van de 15de eeuw. De meeste huizen zijn gerestaureerd in cafe-restaurant, hotels, winkels zoals de wijk van de Splantcia ( Venitiaanse stijl). De stad heeft ook een archeologisch museum, een museum van de “marine” en een van de “folklore”. Er zijn ook veel taveernen in de oude stad. De gedekte markt dateert van 1913 (hij is gebaseerd op de markt van Marseille). Hij is heelaantrekkelijk voor de inwoners en de toeristen.

De gedekte markt De Venitiaanse groot licht

Bereikbaarheid :

Er zijn ongeveer 2700 kilometers tussen Gerpinnes en Chania. Er zijn drie mogelijkheden om te reizen:

- de auto : voor een gemiddelde wagen van 5 personen kost het 225 € aan brandstof en 12 € aan tolgeld . De totaalprijs is dus in € ongeveer 250 €.
- de bus : voor eenbus van 20 personen kost het 645€ aan brandstof en 50€ aan tolgeld, dus ongeveer 700€.

Deze oplossigen zijn niet te duur (35€ / persoon met de bus en 50€/persoon met de auto), maar in de twee gevallen is de reis heel lang : 1 dag en 10 uur met de wagen en een beetje meer met de bus.

Maar er is een andere oplossing :
- het vliegtuig : 4 uur vliegen en je bent in Chania. Maar dezeoplossing is duurder ( 286€/ persoon).

Ten slotte, zijn de wagen en de bus goedkoper maar de reis is heel lang en is het vliegtuig sneller maar duurder.

Verblijfsmogelijkheden :

1)


KISSAMOS / CHANIA Ce complexe d’appartements offre un total de 40 chambres et est seulement à 30 mètres de la plage de sable. A proximité, il y a une taverne et au bar de la piscine des snacks sont servis.Les commerces les plus proches sont à 1,5 km.
Disponibilité & Tarifs

NOMBRE D’HABITATION - 40 - · 36 x STUDIO (2 personnes) .
· 4 x APPARTEMENT 1 PIECE (4 personnes) .

Distance

AEROPORT DE CHANIA : 52 km
PLAGE : 30 m
CENTRE : 1,5 km
TAVERNE : 100 m
SUPERMARCHE : 1,5 km

Distance depuis d’autres villes

Paleochora : 44 km
Chania : 37 km
Rethymnon : 92 km
Lace de Kournas: 76 km
Kolimbari : 14 km

Situation

· DANS LE VILLAGE

Plage

· DE GALETS
· DE SABLE

Bus locaux:: transfert au centre par bus deux fois par jour BUS:

Les repas .
PETIT-DEJEUNER : ·

Equipements d' immobilier .
EXTERIEUR : · PISCINE D'EAU DOUCE · TERRASSE ENSOLEILLEE · CHAISES LONGUES · PARASOLS · PARKING · - Acces Internet / W-LAN · GARAGE · PISCINE/SNACK BAR...