Gugm

Pages: 2 (275 mots) Publié le: 26 mai 2010
14/03/2010, 12:51
'RHJI in biedstrijd voor KBC-dochter'
(tijd) - Het Britse beurshuis Peel Hunt is een van de activiteiten die KBC van de Europese Commissie moet verkopenin ruil voor de staatssteun die het ontving. Tijdens de presentatie van de jaarcijfers in februari had KBC al aangegeven dat de eerste biedronde voor Peel Hunt in gang wasgezet. De krant The Times weet nu te melden dat de tweede biedronde intussen al is opgestart, en dat ze eind mei zou worden afgesloten.

De in Brussel genoteerdeinvesteringsmaatschappij RHJ International zou tot die tweede biedronde zijn toegelaten, schrijft het dagblad zondag. Dat RHJ International interesse heeft voor Peel Hunt, hoeft niet teverbazen. RHJ International mag de afgelopen maanden dan wel vooral in de pers zijn opgedoken met zijn mislukte bod op autobouwer Opel, de groep heeft de ambitie om uit tegroeien tot een belangrijke financiële speler in Europa.

Om die ambitie waar te maken heeft RHJ International vorig jaar al de Britse zakenbank Kleinwort Bensonovergenomen. RHJ International wil die zakenbnank nu gebruiken als een platform voor verdere groei in de Europese financiële sector. 

Maar RHJ International zal het in debiedstrijd rond Peel Hunt moeten opnemen tegen de Britse zakenman Neil Utley, meent The Times te weten. Utley maakte naam in de Britse verzekeringswereld als topman van EquityInsurance, en is nu voorzitter van de autoverzekeraar Hastings Direct. Volgens The Times zou de 48-jarige zakenman zijn bod op Peel Hunt hebben ingediend via Hastings Direct.Analisten achten het echter onwaarschijnlijk dat de activiteiten van beursmakelaar Peel Hunt zullen worden samengevoegd met die van Hastings, schrijft The Times nog. 

Pieter Suy
Lire le document complet

Veuillez vous inscrire pour avoir accès au document.

Devenez membre d'Etudier

Inscrivez-vous
c'est gratuit !