Prac

Disponible uniquement sur Etudier
  • Pages : 3 (575 mots )
  • Téléchargement(s) : 0
  • Publié le : 30 septembre 2010
Lire le document complet
Aperçu du document
Practica 3: Mitosis vegetal.

Material:
- Bec bunsen
- Una ceba
- Pinces de fusta
- Tisores
- Paper de filtre
- Microscopi
- Pinces fines
- Vidre de rellotge- Portaobjectes
- Agulla emmanegada
- Cobreobjectes
- Orceïna A i B

Procediment:
- Tres dies abans de fer la pràctica cal posar una ceba sobre un vas de boca ampla demanera que la part inferior de la ceba estigui en contacte amb l’aigua i no s’assequi. Passats aquests dies, hi hauran aparegut unes petites arrels (que arriben a uns dos o tres centímetres de longitud)- Amb tisores, tallar els últims 5mm de l’arrel. Tallar-ne més d’un.
- Dipositar els fragments de l’arrel al vidre de rellotge i afegir-hi dos o tres gotes d’orceïna A.
- Agafar amb lespinces de fusta el vidre de rellotge i acostar-lo a la flama del bec bunsen fins que surtin vapors.
- Enretirar-lo i repetir l’operació dues o tres vegades fins que l’arrel agafi un color fosc.Evitar l’ebullició del producte. Anar alerta amb els vapors, que irriten les mucoses.
- Agafar el fragment d’arrel amb l’ajuda de l’agulla emmanegada i les pinces fines i dipositar-lo sobre elportaobjectes.
- Afegir-hi unes gotes d’orceïna B.
- Col·locar un cobreobjectes sobre l’arrel. Posar-ho tot sobre la taula de manera que quedi ben pla, és a dir, que tota la superfície delcobreobjectes toqui la taula.
- Amb el mànec d’una agulla emmanegada donar uns petits cops sobre el cobreobjectes.
- Tallar un petit fragment de paper de vidre de la mida del portaobjectes iposar-lo sobre el cobreobjectes. Amb el dit polze, pressionar de manera suau el paper de filtre i girar el dit polze al mateix temps. A aquesta tècnica se l’anomena squash.
- Observar al microscopila preparació. Primer, observar-ho amb l’augment més petit, localitzar un nucli i després centrar-lo per després pujar els augments. Repetir l’opció tantes vegades com calgui per trobar un nucli en...