Studiu de caz parc disney

Disponible uniquement sur Etudier
  • Pages : 5 (1180 mots )
  • Téléchargement(s) : 0
  • Publié le : 21 avril 2010
Lire le document complet
Aperçu du document
Disneyland Paris.Studiu al impactului economic si social

La modul general impactul economic si social net al Disneyland Paris este in crestere semnificativa in raport cu anul 2005.Aceasta reflecta cresterea destinatiei turistice in ultimii ani,tradusa in egala masura si prin efectul parteneriatului public-privat care leaga Euro Disney de partile publice inca din 1987.
Rezultatelestudiului pun in evidenta crearea unui pol turistic major in estul parizian , inscrisin jurul Disneyland Paris.Acest studiu subliniaza contributia crescuta a acestui pol la atractivitatea turistica a Frantei,la dezvoltarea economiei,la crearea de locuri de munca si la o redirijare a fluxului turistic din regiunea pariziana inspre estul acesteia.
Cifre cheie ale impactului pentru anul 2008
4,6% din78,4 milioane de turisti veniti in Franta au vizitat Disneylnad Paris
6,43%din totalul încasărilor valutare din turism în Franţa, în 2008,
al 5 –lea pol hotelier al Frantei
55.788 locuri de munca directe si indirecte
10.9% din noi locuri de muncă în Seine-et-Marne şi 1,2% din Ile-de-France sunt generate de Disneyland Paris
O productie directa,indusa si indirecta de 6.514 miliarde € înFranţa, şi o valoare adăugată directa, indusa si indirecta de € 3.086 miliarde de euro în Franţa.

Impactul turistic
Prima destinatie turistica a Europei
Disneyland Paris este atractia turistica platita cea mai vizitata din Franta.Cu cei 15,6 milioane de vizitatori in 2008,constituie aproape dublul vizitelor la Louvre(8,4milioane),mai mult de dublul vizitelor la Tour Eiffel(6,93milioane )sau la Versailles(5,6 milioane)mai mult de patru ori cele ale muzeului D’orsay,(3,0milioane )
Alte parcuri tematice majore au înregistrat următoarele intrări în 2006: Asterix (1,7 milioane), Futuroscope (1,4 milioane), Le Puy du Fou (1,2 milioane).
Cu 3.63 milioane de vizitatori străini, Disneyland - Paris a fost vizitat de 4,6% din 78.4 milioane de turişti străini care au venit în Franţaîn 2008.
Toţi indicatorii au poziţionat Disneyland Paris ca o atractie turistică majoră în Franţa şi principalul motor al turismului în Seine-et-Marne.
Al cincilea pol hotelier al Frantei
Cuprinzand fara indoiala mai mult de 8000 unitati de cazare cu aproximativ 7000 camere de hotel,polul hotelier Disneyland este pe locul al cincelea in ceea ce priveste capacitatile de cazare inFranta,dupa Paris,Lourdes,Nice si aglomeratia lioneza.
Polul Disney reprezintă 4, 73% din capacitatile hoteliere în Ile-de-France şi 10.11% din totalul innoptarilor la un hotel în Ile-de-France, 46,8% din capacitatile hoteliere în Seine et Marne şi 71% din totalul innoptarilor la un hotel Seine-et-Marne.
Sinergiile cu Paris si Seine et Marne
Astazi mai mult de o treime din vizitatorii strainiviziteaza atat Parisul cat si Disneyland Paris,fiind cazul a 18,8% din vizitatorii francezi din provincie.
{draw:frame}
Disneyland Paris continua sa exercite o foarte mare atractivitate ,o vizita la Disneyland Paris este de fapt motivatia unica pentru 54,6 % din vizitatorii straini,pentru 77,9% din francezii de provincie,si pentru 99,2% din vizitatorii din apropiere
De asemenea, în 2008, 1din 4 clienti care stau în hoteluri, în Ile-de-France a vizitat Parcuri Disney pentru petrecerea timpului liber.
Impactul in plan social
O forţă de conducere pentru departament şi pentru regiune
Locurile de munca din polul turistic reprezinta singure 4,7% din totalul ocuparii fortei de munca din Seine et Marne si 0,88% la scara regiunii.
Dar impactul Disneyland Paris nu se limiteaza doarla simplul efectiv al angajatilor.In anul 2008 activitatea sa curenta si investitiile sale au generat in Franta 55,788 locuri de munca permanente,indirecte si induse(+14,5%)
{draw:frame}
Tininad cont doar de ativitatile curente,un loc de munca de la Disneyland Paris a generat 2,78 locuri de munca permanente in alte regiuni ale Frantei.Acest coeficient multiplicator este ridicat fiind in...