Victoras

Pages: 4 (942 mots) Publié le: 7 septembre 2010
V-ati intrebat ce se intampla atunci cand persoana langa care calatoriti in autobuz isi activeaza telefonul celular si apeleaza un amic din, sa zicem, America ? Cum se petrece aceasta, deja frecvanta“minune” tehnologica ?
Intr-un interval de ordinul milisecundelor, semnalul sau vocal este convertit din format analogic in format numeric, este comprimat, codat, multiplexat si, apoi,transmis ca o succesiune rapida de impulsuri, folosind, de exemplu, tehnica de dispersie a spectrului.
Semnalul este transmis in retea de la celula la celula, pana ajunge la o statie de bazaprincipala. Aici semnalul este decodat si trimis printr-o retea telefonica terestra catre o statie de legatura cu reteaua de sateliti de telecomunicatii. Din satelit in satelit, semnalul ajunge panadeasupra Statelor Unite, in locul in care se afla partenerul de dialog al abonatului din exemplul nostru, de unde, printr-o alta statie locala terestra de legatura cu satelitii este refacut un traseuterestru simetric: statie de baza principala a retelei celulare locale si, din celula in celula, pana la celula in care se afla telefonul destinatarului.
Toate bune si frumoase, dar daca mesajulapartine unui membru al unei grupari teroriste internationale ? Ce sansa au organizatiile specializate in combaterea crimei organizate de a intercepta si decripta acest mesaj ?
Istoriatehnologiei telefoniei celulare incepe cu 1947, cand Laboratoarele Bell au dezvoltat un concept de telefonie celulara analogica, ce a zacut neutilizat pana in anii ’80, cand la Washington si Chicago aufost lansate primele servicii comerciale de telefonie celulara. Cele dintai standarde de telefonie celulara mobila au fost, asadar, cele analogice. De atunci telefonia celulara s-a dezvoltat intr-unritm ce depaseste o crestere anuala de 50%, atingand in prezent cifra de 200 de milioane de utilizatori in toata lumea si estimandu-se ca pana in anul 2004 numarul acestora vor ajunge de ordinul...
Lire le document complet

Veuillez vous inscrire pour avoir accès au document.

Devenez membre d'Etudier

Inscrivez-vous
c'est gratuit !