Ben & jerry

Pages: 5 (1228 mots) Publié le: 16 mai 2010
Ben & Jerry
Algemene informatie
* Ben & Jerry is een bedrijf die ijs vervaardigt en verkoopt. Hun ijs is heel bekend voor hun originele smaken. Het bedrijf maakt deel van Unilever uit. Die groep verzamelt verschillende merken van voeding, huishoudproducten en lichamelijke producten.
* De verkooppunten zijn vooraal supermarkten, kruidenierswinkels, scoop shops (winkels die worden beheerddoor onafhankelijke franchise), partnershops, restaurants, bioscopen, …
* Het bedrijf is aanwezig in de VS en in 29 andere landen ter wereld met meer dans 600 winkels.
* Hun omzet voor 2008 werd tussen 200 miljoen dollar en 500 miljoen dollar.
Hun Verhaal
* Hun verhaal begon in 1966 tijdens een gymles. Twee studenten, Ben Cohen en Jerry Greenfield, beseften dat ze allebei de gymverafschuwden maar dat ze graag aten. Ze wilden een job waarin ze konden doen wat ze hielden. Ze beslisten dus samen een zaak op te richten met als filosofie: « If it’s not fun why do it? » (“als er geen lol aan is, waarom zou je het dan doen?”.
* In 1977, begonnen ze een correspondentiecursus over de vervaardiging van ijs en ze slaagden voor het examen.
* In 1978, openden ze hun eerstewinkel (schepijssalon) in een vervallen benzinepomp in Burlington in Vermont in de VS. Ze hebben hun zaak begonnen met als doel om de wereld met hun bedrijf te verbeteren. Ze vervaardigen ijzen als ze wilden zonder recepten. Het was een vermenging van vruchten, chocolade en noten.
* Na twee maanden, sloten ze hun winkel en hingen ze een groot bord uit met daarop “we zijn dicht om uit te zoekenof we wel geld verdienen”. Het was het geval niet dus beslisten huis aan huis te verkopen met hun VW bestelwagen om de activiteit uit te breiden.
* Het avontuur duurde voort en in 1981, krijgt Ben & Jerry’s de titel van best ijs van de wereld door The Times.
* In 1984, bedroeg de omzet van het bedrijf meer dan 4 miljoen $
* Hun ijzen 100% natuurlijk werden steeds meer populair en in1986, openden ze hun eerst fabriek in Waterbury in de Vermont.
* In october 1987, was er een financiële krach in de VS. Om personen te steunen, kwamen Ben & Jerry met hun Cowmobile naar Wall Street en gaven ze gratis ijzen dat ze “That’s life” en “Economic Crunch” hadden genoemd.
* In 1991, boden ze een premie aan de landbouwers om hem te steunen in moeilijke momenten.
* Het bedrijfbegon zich in de wereld te vestigen: in Engeland in 1994, in België in 1994, in Frankrijk in 1998, enz.
* In 2000, de groep Unilever heeft het bedrijf Ben&Jerry overgenomen voor 326 miljoen dollar via een overnemingsbod.

De waarden van het bedrijf
Het bedrijf oefent de “valued-led business” uit. Dat betekent dat het bedrijf niet alleen gericht op de economische winsten is maar wel opzijn waarden en zijn sociale verantwoordelijkheid. De bedrijfspolitiek is vooraal gebaseerd op zijn waarden
In het geval van Ben & Jerry’s, zijn hun voornaamste waarden een product van topkwaliteit te vervaardigen en de wereld te verbeteren via de handel.
Voornaamste waarden
* De sociale economie :Het kapitalisme en de rijkdom veroorzaakt sociale ongelijkheden. Inderdaad, is er een grootkloof tussen de rijke en de arme mensen. Ze willen economische geschiktheden voor de mensen die van het kapitalisme niet genieten voor meer rechtvaardigheid.
* Het milieu: Ze proberen de negatieve impact over het milieu te verminderen
* Gezond voedsel: Ze vermijden chemicaliën en giftige producten voor de productie van het ijs te gebruiken. Ze gebruiken vooraal natuurlijke ingrediënten* Vrede en rechtvaardigheid: Ze zoeken en steunen niet-gewelddadige manieren om vrede en rechtvaardigheid te bereiken.
* Respect voor mannen: respect voor alle mannen in de wereld en voor het milieu waarin ze leven.
Een geëngageerd ijs
De bedrijfspolitiek wordt gericht op 4 filosofieën
* Productfilosofie
De productfilosofie bestaat in degelijk ijs met natuurlijke ingrediënten te...
Lire le document complet

Veuillez vous inscrire pour avoir accès au document.

Vous pouvez également trouver ces documents utiles

  • Ben et jerry
  • Ben & jerry
  • Ben & jerry
  • Ben & jerrys
  • Ben & jerry
  • Ben et jerry marketing
  • Marketing ben jerrys
  • Cas ben & jerrys

Devenez membre d'Etudier

Inscrivez-vous
c'est gratuit !