De studentendoop

Pages: 7 (1601 mots) Publié le: 7 décembre 2010
Zacharie Peter 2010 - 2011Valentin van Schoorisse

DE STUDENTENDOOP

De studentendoop

1. Inleiding
Je hebt al misschien een bos van jonge studenten op de straten rond september- oktober zien marcheren. Ze waren gekleed met vuile kleding of kostuums, haren geschoren en ze waren zingen. Zeker als je in een studente stad woont zoals Bergen, Brussel of Luik. Inderdaad, de studentendoop isgemeengoed geworden. Er zijn veel geruchten over de doop maar ze zijn zonderling en het is niet altijd de waarheid.

Het is vies, beschamend, vernederend, beledigende, maar je kunt ook horen dat het helpt om mensen te ontmoeten, integratie te vergemakkelijken, over zichzelf en anderen te leren of gewoon plezier hebben. Elke doop verschilt afhankelijk van de locatie. Kortom, er zijn zo veel dopendan universiteiten. De cirkel van de gedoopten is een gesloten cirkel: dat is waarom mensen niet echt weten wat studentendoop precies is.
Na een lange undercover werk en onderzoeken zullen we het onderwerp proberen te verlichten.
Onze werk is in 9 gebieden opgedeeld:
- Introductie - Doop, wat is het? - De doop in Mons - De penne - Kleine problemen - Grote studentenpopulatie partijen om teweten - Aantal zingen - Woordenschat - Bibliografie

Sommige vragen zullen aan het eind gesteld worden als interactief om de verschillende gezichtpunten uit te brengen over het onderwerp dat ons hier interesseert.
2. De doop, wat is het?
De doop is een beproeving die potentiële nieuwe leden, blauwen genaamd, van een studentenorganisatie tijdens hun introductietijd moeten doorstaan, voordat zeofficieel kunnen worden ingewijd. Ze zullen op het einde van de beproeving gedoopt worden. Deze doop wordt in het begin van academiejaar gehouden, op oktober-november.
Dopen worden door commissies van de doop gehouden, die alleen door gedoopte studenten kunnen worden uitgevoerd. Het is ook belangrijk te merken dat elke universiteit en elke hogescholen hun eigen specificiteiten hebben zo er zijnnet zoveel soorten dopen dan commissies. De doop is te onderscheiden van ontgroening, vanwege zijn folk boventonen, over sommige tragische gebeurtenissen in de Belgische student geschiedenis, in een tijd waarin het hoger onderwijs niet toegankelijk voor iedereen was.
Het beproevingsritueel bestaat meestal uit een reeks plagerijen en vernederingen die de aspirant-leden moeten doorstaan.

Detestes variëren van een universiteit naar de andere. Er zijn ook verschillen tussen de hogescholen en universiteiten en tussen studenten van de Katholieke Kerk en de seculiere. Daarom is het heel moeilijk om te generaliseren. Een reeks van leuke activiteiten worden aangeboden. De tests zijn bedoeld om de groep te verzekeren.
Door de traditie is het verrichten van de activiteiten van de doop nietwordt geadverteerd en niet verteld aan mensen die niet of nog niet ervaran.
Huidige activiteiten zijn de gastheer, sponsoring of inkoop, de levering van blauwe boek, muziek repetitie, de grote doop, de verkiezing van de blue koning, ..Soms is naakt in sommige tests van enkele commissies verplicht, in andere facultatief. In alle situaties wordt dit gecontroleerd en het handvest van sommige doopverbiedt het.

Verschillende thema's van de activiteiten van de doop:
Weet je fysieke en psychologische beperkingen om hen te verslaan (koud, dronken, walging,...)
Bier in zijn terugkerende gebruik
Broederschap student
De geschiedenis en cultuur van de universiteit, instituut, faculteit, en de stad
Zingen student

3. De doop in bergen.

Bergen is een stad die 7studenten cirkels heeft. Voor een stad als de onze is dat helemaal niet slecht.Warocque onze school, heeft een doop groep: De Wawas.
Deze cirkel bestaat al meer dan 100 jaar. De Wawas worden beschouwd als een zeer gesloten cirkels.
ISIC: Een van de twee cirkels van industrieel ingenieurs. Het heeft een lidevin penne in verband met de doop, ze bestaan al 52 jaar was en ze zijn gehecht aan...
Lire le document complet

Veuillez vous inscrire pour avoir accès au document.

Devenez membre d'Etudier

Inscrivez-vous
c'est gratuit !