Eqrgergqdfwv

428 mots 2 pages
Artikel :

(du journal : “Nieuwsblad” – 11 août 2009)

13-jarig meisje wil alleen de wereld rond zeilen

“De Nederlandse Laura Dekker (13) vertrekt op 1 september voor een zeiltocht rond de wereld die twee jaar zal duren. Tijdens de reis zal ze zelfstandig studeren en haar huiswerk per mail doorsturen. In Nederland komt er veel kritiek op de onderneming van Laura.
Lezers van de nieuwssite AD.nl maken zich zorgen over de gevaren die Laura onderweg kunnen overkomen, van piraterij tot ziekte. Sommigen vinden dat haar ouders uit de ouderlijke macht moeten worden ontzet. Of willen dat instanties als de Raad voor de Kinderbescherming ingrijpen.

Laura zelf haalt de schouders op: 'Mensen weten niet waar ze het over hebben en dus trek ik me er niets van aan.’ Volgens haar ouders krijgt hun dochter op die manier een veel betere voorbereiding op de maatschappij dan dat ze die op school zou krijgen.

Laura Dekker kan de jongste solozeiler ooit worden. Het record staat nu op naam van de 17-jarige Amerikaan Zac Sunderland die twee weken geleden terugkwam van zijn wereldreis.

Laura, die al sinds haar zesde alleen zeilt, is van plan om eerst naar het zuiden te zeilen richting de Canarische Eilanden. Vervolgens wil ze de Atlantische Oceaan oversteken naar Panama. Via het Panamakanaal komt ze dan uit op de Grote Oceaan. In november 2010 wil ze in Australië aanleggen om vervolgens via de Golf van Aden en het Suezkanaal de Middellandse Zee te bereiken. Twee jaar na haar vertrek wil ze weer in Nederland zijn. Als er nog te veel piraten bij Somalië zijn, vaart ze om. »

Samenvatting :
Het krantenartikel spreekt over een Nederlands meisje, Laura Dekker, van 13 jaar want ze wil vertrekken voor een zeiltocht rond de wereld die twee jaar zal duren.

In Nederland komt er veel kritiek op de onderneming van Laura.
Veel mensen vinden de ouders verantwoordelijk zijn. Maar haar ouders zeggen dat hun dochter krijgt op die manier een veel betere voorbereiding op de

en relation