Politesse

Pages: 8 (1924 mots) Publié le: 30 janvier 2011
"start.
midden de jaren zeventig ontstond er in Groot-Brittannie een nieuwe muziekstijl : punk . punkbands zoals the sex pistols en the clash protesteerden tegen de sociale en economische situatie. Na een paar"paar jaar verdween de interesse voor punk en ontstonden er veel subculturen. Een van die subculturen is hardcore. hardcore is heel agressieve muziek. de bands schreeuwen hun woede enfrustratie uit op het podium . voor de rest zittend er weinig andere emoties in.
Daarom vinden veel mensen hardcore oppervlakkige muziek.
Midden de jaren tachtig ontstond uit de hardcore de emocore. emocore is dus een combinatie van agressieve gitaren en emotionele, melancholische teksten.
Emo als levensstijl.
Emocore zorgt voor een aparte levensstijl . Emo's luisteren niet alleen naar emotionelemuziek maar leven ook emotioneel.
En ze willen die emoties ook tonen. Emo's kunnen midden op straat met een bord free hugs in hun handen staan als ze vinden dat mensen elkaar te weinig knuffelen. Maar vaak worden emo's overspoeld door negatieve gedachten en gevoelens . de toekomst zien ze maar somber in . Emo's voelen zich vaak eenzaam. Ze vinden ook dat familie en vrienden hen vaak nietbegrijpen.
" Mijn ouders begrijpen me echt niet",zegt Axelle.
"Ze zijn bang dat ik zelfmoord zal plegen omdat ik emo ben. Maar het is niet omdat je emo bent dat je automatisch zelfmoord wil plegen. Wij zijn gewoon veel emotioneler dan de anderen en ja, de wereld doet soms pijn. Mijn ma zoekt soms informatie op het internet en daar leest ze dat veel emo's zich in hun polsen snijden . Ik kan me dan echtkwaad maken . dat is echt niet waar. er zijn veel jongeren met problemen die denken dat ze emo zijn. ze doen een zwarte jeans en een zwarte T-shirt aan en luisteren naar tokio hotel maar daarmee is hun probleem niet opgelost. Ik ben geen emo geworden omdat ik problemen heb,ik ben gewoon emo geworden omdat ik emo ben ."
Emo als modestijl .
Echte emo's herken je meteen. Ze hebben smalle donkerejeans aan, Converseschoenen met emotionele slogans zoals Everyday Halloween of fuck the world en zwarte T-shirts van hun favoriete muziekgroepen. Hun haar is zwart geverfd of heel lichtblond of zelfs roze. Zowel de jongens als de meisjes dragen veel make-up : zwarte mascara en lippenstift. Daarom zien de jongens er ook een beetje meisjesachtig uit. De meeste emo's hebben piercings en armbanden metmetaal. Ze dragen ook vaak een riem met zwarte en witte vierkantjes.
Vooral de meisjes hebben kinderlijke motieven in hun kledij zoals hartjes en kersen. Ze dragen dit om te tonen dat ze eigenlijk niet volwassen willen worden . volgens de emo's hebben kinderen geen problemen en moeten ze zich nergens zorgen om maken. Volwassenen hebben constant zorgen.
" op mijn school zijn we met een heel groepjeemo's " , zegt Jeremy. "we staan altijd bij elkaar op de speelplaats. Het zijn mijn enige vrienden. Ik moet mijn kleren zelf betalen en daarom kan ik geen dure dingen kopen. Ik koop mijn broeken en T-shirts bij h&m en dat vind ik goed zo. ik ben tegen alle commercialisering. ik koop ook namaak converseschoenen. de echte zijn veel te duur.
ik scheur ze kapot, verf ze zwart en schrijf er slogansop met een roze fluostift. Mijn vrienden vinden dat ik de tofste schoenen heb van allemaal."
OOk een beetje emo ?
Emo ben je niet alleen door je kledij maar je moet ook een aantal dingen doen. Om te beginnen moet je naar veel muziekconcerten en festivals gaan. Iedere emo doet dat. je kan een emo ook vaak herkennen aan zijn nickname. Geen princess138 meer of spaghettibolognaise67 maar zoiets als100 glant. De meeste emo's zijn vergetarier. Als je een echte emo wil worden moet je zeker ook een digitale camera hebben. Neem veel foto's van jezelf en zet ze op het internet. je neemt het best foto's van een deel van je hoofd,bijvoorbeeld je oog of je oor. je mag ook foto's nemen van zwarte of witte voorwerpen. Nog een leuk emo-weetje: als emo's m&m's eten,eten ze alleen de rode op,de rest...
Lire le document complet

Veuillez vous inscrire pour avoir accès au document.

Vous pouvez également trouver ces documents utiles

  • La politesse
  • La politesse
  • La politesse
  • Politesse
  • La politesse
  • La politesse
  • la politesse
  • La politesse

Devenez membre d'Etudier

Inscrivez-vous
c'est gratuit !