Resum hàmlet

Pages: 10 (2275 mots) Publié le: 23 mars 2011
RESUM DE HÀMLET

ACTE I

L’acció es desenvolupa a Dinamarca, a Elsenor.

Escena 1 : Mitjanit. A les muralles del castell d’Elsenor, dos oficials de la guàrdia, Bernat i Marcel, acaben de començar la guàrdia. Estan inquiets perquè les dues nits anteriors han vist una estranya aparició. Amb ells va un amic, Horaci, que vol veure el fenomen amb els seus propis ulls. Al cap de poc apareixdavant d’ells un Espectre que té l’aparença de Hàmlet, difunt rei de Dinamarca i pare del prícep Hàmlet. Horaci s’adreça a l’Espectre, però aquest no respon. Horaci veu en el fet un mal auguri per Dinamarca.
El regne està en alerta, car el difunt Hàmlet matà Fortinbràs, rei de Noruega, que l’havia atacat prèviament. Hàmlet havia heretat totes les terres del rei noruec. Ara que el rei noruec ésmort, el seu fill Fortinbràs (com son pare) intenta recuperar els territoris i vol invadir Dinamarca.

Escena 2: El nou rei de Dinamarca, Claudi, germà del rei difunt, entra a la sala del consell acompanyat per Gertrudis, vídua del rei Hàmlet, amb qui acaba de casar-se. Claudi anuncia l’ordre del dia: per acabar amb els preparatius de guerra que està duent a terme contra Dinamarca Fortinbràs, enviados emissaris per negociar amb el nou rei de Noruega, oncle de Fortinbràs.
Després Claudi s’adreça a Hàmlet, fill del difunt rei. El jove, estudiant la universitat alemanya de Wittenberg, ha tornat a Elsenor per als funerals del seu pare. Claudi li demana de consolar-se al més aviat possible i de restar a Dinamarca.
La sessió acaba. Hàmlet es queda sol. Està corprés pel casament de sa mareamb el seu oncle poc després de la mort del seu marit. Arriba Horaci, el millor amic de Hàmlet, acompanyat per Marcel i Bernat. Li conten l’aparició de l’Espectre del seu pare. Hàmlet decideix acompanyar-los a fer la guàrdia a la nit.

Escena 3 : L’escena es desenvolupa a la casa de Poloni, camarleng del regne (primer ministre). Laertes, fill de Poloni, que ha vingut uns dies a la cort en ocasiódel coronament del nou rei, torna a França. S’acomiada de la seva germana Ofèlia i la posa en guàrdia contra l’amor que Hàmlet sent cap a ella. Hàmlet és de sang reial i Ofèlia no. L’avisa que si s’enamora de Hàmlet viurà un amor impossible. Entra Poloni per saludar el seu fill i intenta també dissuadir Ofèlia de veure Hàmlet sovint.

Escena 4: És mitjanit passada. Hàmlet Horaci i Marcel arribena les muralles. L’Espectre apareix i indica a Hàmlet que el seguisca.

Escena 5: L’espectre li revela a Hàmlet que és l’esperit del difunt rei. Li explica que no va morir com a conseqüència de la picada d’una serp, com li havien fet creure, sinó assassinat pel seu propi germà Claudi amb verí mortal que li va vessar per l’orella. D’aquesta manera el traïdor li ha robat la corona i l’esposa. Liencarrega a Hàmlet que el venge.

ACTE II

Escena 1: Ofèlia li conta a son pare l’estrany comportament de Hàmlet: aquest ha entrat a la seua cambra desendreçat i sense barret. L’ha agafada pels canells i l’ha mirada fixament abans de marxar. Ofèlia li explica que l’ha rebutjat diverses vegades com son pare li havia demanat. Poloni, qui fins llavors no creia en l’amor sincer de Hàmlet per laseva filla, creu que Hàmlet està embogint com a conseqüència d’aquest amor. Poloni decideix informar el rei de l’amor de Hàmlet cap a la seva filla.

Escena 2: El rei Claudi i la reina Gertrudis han fet venir a Dinamarca dos amics d’infància de Hàmlet, Rosencrantz i Guildenstern (R i G). Els demanen d’esbrinar i definir la natura del mal de Hàmlet.
Poloni entra i informa el rei que elconflicte amb Noruega està resolt: el rei de Noruega ha obtingut del seu nebot Fortinbràs la renúncia a assaltar Dinamarca. Fortinbràs demana a canvi passar a través de Dinamarca per poder atacar Polònia.
Poloni informa els reis de l’amor de Hàmlet per Ofèlia. Segons Poloni el mal de Hàmlet ve pel rebuig de la jove a les demandes de Hàmlet. Ofèlia només ha fet que obeir les ordres del seu pare....
Lire le document complet

Veuillez vous inscrire pour avoir accès au document.

Vous pouvez également trouver ces documents utiles

  • Résumé de hamlet
  • Hamlet resumé
  • Resume de hamlet
  • Hamlet
  • Hamlet
  • Hamlet
  • Hamlet
  • Hamlet

Devenez membre d'Etudier

Inscrivez-vous
c'est gratuit !