Tendinte in tourism

Pages: 10 (2435 mots) Publié le: 6 janvier 2011
Cuprins

1. Destinaţii turistice preferate în anul 2010 2
2. Evoluţia turismului de vacanţă din perspectiva unor studii 6
3. E-tourism 7
4. City Break 8
Bibliografie 10

1. Destinaţii turistice preferate în anul 2010

La sfârşitul lunii martie a acestui an, publicaţia franceză JurnalduNet[1] abordează tema noilor tendinţe în turism. Acestea au fost destinaţiile care i-au atras peturişti în 2010, reperate de JurnalduNet.

Safari în Congo
Dacă până acum, principalele destinaţii pentru Safari erau Kenya, Tanzania şi Africa de Sud, se pare că pe piaţă încep a se remarca şi alte tări emergente. De exemplu Congo, care s-a aflat pentru prima dată la Salonul Modial de Turism din februarie 2010. După mulţi ani de război şi instabilitate, această ţară iniţiază o politică dedezvoltare a turismului.
O atracţie turistică importantă din Congo este parcul Nouabalé-Ndoki ce concentrează un imens potenţial pentru Safari, fiind una dintre cele mai importante reserve ale Africii Centrale (putem admira elefanţi, hipopotami, crocodili, leoparzi).

Golf în Dubaï
Se joacă golf în plin deşert ! Dubaï a devenit ultima destinaţie la modă în lumea pasionaţilor de golf, concentrândnumeroase eforturi şi resurse pentru a atrage, pentru a se integra în circuitele şi competiţiile mondiale de golf.
Un studiu arată că 156 385 turişti francezi au ales destinaţia Dubaï în anul 2008, înregistrându-se o creştere de 27% comparând cu anul 2007.

Cu trenul prin Benin
Agenţia Chemin du Monde vine cu o propunere inedită sub labelul Ushuaia : un voiaj autentic prin Benin, într-untren din anul 1922, complet restaurat. Acest pachet turistic a fost iniţiat de Ushuaia Voyages şi propune un circuit de 10 zile cu un cost de 1850 euro. Din spusele iniţiatorului, produsul înregistrează deja un succes foarte mare.
Benin se află în top cinci al destinţiilor turistice din Africa de Vest, în urma Senegalului, Burkinei Faso, Ganei şi Nigeriei şi estimează o triplare a veniturilordin turism în totalul PIB până în 2015.

Răsfăţ în spa-urile egipetene
Exceptând bogăţiile sale arheologice, Egiptul se remarcă din ce în ce mai mult ca destinaţie de relaxare. De altfel, este pentru prima dată când Egiptul se prezintă la salonul Thermalie în 2010. Ataşatul de presă al Biroului de Turism vorbeşte despre numărul mare al celor interesaţi de serviciile spa-urilor orientale(masaje, băi cu bule, algoterapie, piscine) şi de produsele egiptene.

Cu cizme de cow-boy prin Statele Unite !
Pieţele de nişă devin din ce în ce mai exploatate. Poţi fi, pentru o vacanţă, în pielea unui vânător canadian, a unui călugăr budist sau a unui tuareg din Iordania.
O agenţie specializată a prezentat în catalogul său din anul 2010 periplul "Pur Montana". Principiul de la care seporneşte : să fii găzduit la un ranch, într-o familie de fermieri, în mijlocul uneia dintre ultimele rezervaţii de mustang sălbatici, să participi la activităţile lor zilnice : strânsul turmelor, căutarea vacilor rătăcite, vaccinarea animalelor, însemnarea lor, etc.
Din aceeaşi temă, Nouvelle Frontières propune un circuit western « În pielea unui cow-boy », plecând de la un preţ de 3979 euro.Gaspésie
Un teritoriu la fel de vast ca Belgia, dar de o sută de ori mai slab populat, ce numără 25 de vârfuri de peste 1000 de metri şi 13 specii de balene dintre care una, cel mai mare mamifer marin….este Gaspésie, o regiune la varsarea fluviului Saint-Laurent, Québec.
A fost clasată drept a treia cea mai frumoasă destinaţie a lumii de către National Geographic, atrăgând în fiecare an 165 000 deturişti europeni. Atracţia ? Numeroasele excursii organizate pe mare pentru a vedea balenele, delfinii, pasările marine, fauna sălbatică, ceea ce-i fascinează pe iubitorii naturii. Gaspésie este încă o zonă ferită de fluxurile de turişti…

Bethleem, leagănul civilizaţiei creştine

Începând cu anul 2010, turismul israelian se află în continuă ascensiune. Este a treia destinaţie preferată...
Lire le document complet

Veuillez vous inscrire pour avoir accès au document.

Vous pouvez également trouver ces documents utiles

  • Tourism in france
  • Tourisme in morocoo
  • Tourism in florida
  • Crisis in greece impact on tourism
  • F1 and its implication in tourism
  • Is mass tourism in poor countries good or bad?
  • tourisme
  • Le tourisme

Devenez membre d'Etudier

Inscrivez-vous
c'est gratuit !