Tendinte in tourism

2435 mots 10 pages
Cuprins

1. Destinaţii turistice preferate în anul 2010 2
2. Evoluţia turismului de vacanţă din perspectiva unor studii 6
3. E-tourism 7
4. City Break 8
Bibliografie 10

1. Destinaţii turistice preferate în anul 2010

La sfârşitul lunii martie a acestui an, publicaţia franceză JurnalduNet[1] abordează tema noilor tendinţe în turism. Acestea au fost destinaţiile care i-au atras pe turişti în 2010, reperate de JurnalduNet.

Safari în Congo Dacă până acum, principalele destinaţii pentru Safari erau Kenya, Tanzania şi Africa de Sud, se pare că pe piaţă încep a se remarca şi alte tări emergente. De exemplu Congo, care s-a aflat pentru prima dată la Salonul Modial de Turism din februarie 2010. După mulţi ani de război şi instabilitate, această ţară iniţiază o politică de dezvoltare a turismului. O atracţie turistică importantă din Congo este parcul Nouabalé-Ndoki ce concentrează un imens potenţial pentru Safari, fiind una dintre cele mai importante reserve ale Africii Centrale (putem admira elefanţi, hipopotami, crocodili, leoparzi).

Golf în Dubaï Se joacă golf în plin deşert ! Dubaï a devenit ultima destinaţie la modă în lumea pasionaţilor de golf, concentrând numeroase eforturi şi resurse pentru a atrage, pentru a se integra în circuitele şi competiţiile mondiale de golf. Un studiu arată că 156 385 turişti francezi au ales destinaţia Dubaï în anul 2008, înregistrându-se o creştere de 27% comparând cu anul 2007.

Cu trenul prin Benin Agenţia Chemin du Monde vine cu o propunere inedită sub labelul Ushuaia : un voiaj autentic prin Benin, într-un tren din anul 1922, complet restaurat. Acest pachet turistic a fost iniţiat de Ushuaia Voyages şi propune un circuit de 10 zile cu un cost de 1850 euro. Din spusele iniţiatorului, produsul înregistrează deja un succes foarte mare. Benin se află în top cinci al destinţiilor turistice din Africa de Vest, în urma Senegalului, Burkinei Faso, Ganei şi Nigeriei şi estimează o triplare a veniturilor

en relation