De ce sa obtinem delf-ul

Pages: 3 (518 mots) Publié le: 13 mai 2010
De ce să obţinem DELF-ul ?
(Diplôme d’études en langue française )
În contextul Europei Unite, în care libera circulaţie nu mai este o utopie, atestarea cunoştinţelor de limbă apareca o necesitate, mai ales în climatul actual al concurenţei acerbe de pe piaţa locurilor de muncă. Nu este suficient să afirmi la un interviu că ai studiat în liceu limba franceză, ci trebuie săsusţii acest lucru prin documente doveditoare. Pentru a elimina riscul ca acestea să nu mai fie valabile, sau să nu fie recunoscute, instituţiile aflate în legătură cu Ministerul de Externe Român, caInstitutul Cultural Francez, de la Bucureşti, Alianţele Franceze sau Centrul Cultural Francez organizează examene DELF, DALF, de certificare a competenţelor lingvistice, de 4 ori pe an. În urma acestora,candidatul primeşte o diplomă emisă de Ministerul Educaţiei din Franţa, diplomă valabilă pe viaţă şi recunoscută oriunde în lume.
Din cele 6 niveluri de certificare( A1, A2, B1, B2, C1, C2),candidatul poate susţine nivelul dorit, în funcţie de scopul obţinerii acestuia; dacă vrea să se angajeze în Franţa sau o altă ţară francofonă, îi este suficient să treacă probele nivelului A2,pentru a studia însă la o universitate umanistă îi este necesar nivelul B1, chiar B2, în funcţie de profil. În plus, instituţiile mai sus menţionate organizează cursuri speciale în vederea pregătiriiexamenelor şi pun la dispoziţie doritorilor materialele necesare aprofundării limbii franceze. Punctajul necesar pentru a trece examenul nu este unul de speriat deoarece îţi sunt necesare 50 de puncte din100, tocmai pentru aceasta cea mai grea alegere pe care candidatul trebuie să o facă este nivelul la care el se simte capabil să susţină examenul. În cazul unui eşec, el poate reîncerca atunci cândconsideră că este pregătit.
Examenele pot fi susţinute la orice vârstă, indiferent de studii, tinerilor până la 18 ani fiindu-le oferită o reducere semnificativă a taxei de înscriere....
Lire le document complet

Veuillez vous inscrire pour avoir accès au document.

Vous pouvez également trouver ces documents utiles

  • delf
  • DELF B2
  • Delf b1
  • DELF A1
  • DELF A1
  • introduction à l archéologie UL
  • DELF B2 PRODUCTION ORALE
  • Download Syllabus DELF B2

Devenez membre d'Etudier

Inscrivez-vous
c'est gratuit !