Blind - vera delava

Pages: 2 (466 mots) Publié le: 13 janvier 2011
‘Blind’ – Vera Delava

1)Keuze
Mijn keuze voor het tweede boek in mijn leesportfolio van dit jaar, is gevallen op de roman ‘Blind’ van Vera Delava. Aangezien de opdracht dat vroeg, zijn dehoofdthema’s van dit boek vriendschap en racisme die, zoals geïllustreerd wordt in dit boek, een nauwe band kunnen hebben.
Eerst en vooral heb ik deze roman gekozen omwille van de beperking binnen hetthema. Dergelijke thema’s zouden normaalgezien niet mijn eerste keuze zijn, maar deze roman leek mij wel nog interessant en boeiend. Namelijk omdat het verhaal mij heel realistisch leek, het zou in mijnomgeving ook kunnen gebeuren. Dergelijke boeken lezen meestal wel vlotter dan boeken waarin je je niet kan inleven.
Toch was ik op dat moment nog niet helemaal overtuigd, dus ben ik op internet nogsnel even wat commentaren gaan bekijken. Verschillende mensen bleken wel enthousiast over het boek, dus besloot ik het erop te wagen.

2) Voorstelling Auteur

Vera Delava is een 58-jaar-oudeauteur die geboren is in Antwerpen,
en daar nu ook nog steeds werkt en woont, samen met haar man,
met wie ze drie zonen heeft.
Vera studeerde eerst een jaar psychologische en pedagogischewetenschappen, daarna wiskunde, en vervolgens nog 1 jaar Spaans,
en 6 jaar Turks in avondonderwijs. Naast haar liefde voor literatuur
en film, houdt ze ook enorm van reizen. Het liefst trekt ze met detent en de rugzak de wereld rond. Dan houdt ze reisdagboeken bij,
en trekt ze veel foto’s, die haar later helpen bij het schrijven van
haar boeken. Veel van haar boeken behandelen dus thema’swaarmee ze doorheen haar reizen geconfronteerd werd.

3) Korte inhoud

Het nieuwe schooljaar komt er bijna aan, en daar heeft Wouter dit jaar helemaal geen zin in. Zijn beste vriend Dieter, ziet hemniet meer staan sinds hij Amélie heeft leren kennen. En de nieuwe met de nieuwe klastitularis kan hij het ook al helemaal niet vinden.
Maar gelukkig zijn er nog Djekke, een zwarte jongen die Wouter...
Lire le document complet

Veuillez vous inscrire pour avoir accès au document.

Vous pouvez également trouver ces documents utiles

  • Vera
  • Vera
  • Vera
  • Résumé-Véra
  • Aloé véra
  • Aloe vera
  • aloe vera
  • Aloé véra

Devenez membre d'Etudier

Inscrivez-vous
c'est gratuit !