Le Spleen de Casablanca

par

Accès complet et GRATUIT à cette fiche de lecture pour nos membres.

Abdellatif Laâbi

1. Who is found guilty of and executed for William Frankenstein's murder?

a. Victor Frankenstein

b. The monster

c. Justine Moritz

d. Henry Clerval

2. Who finds himself/herself accused of Henry Clerval's murder?

a. Robert Walton

b. The monster

c. Justine Moritz

d. Victor Frankenstein

3. Who is Victor taken to see after Henry is killed?

a. Robert Walton

b. Mr. Kirwin

c. Professor Waldman

d. M. Krempe

4. Who is the first professor at Ingolstadt to teach modern science methods to Victor?

a. Clerval

b. Beaufort

c. Kirwin

d. Waldman

5. Where does Victor's first conversation with his monster take place?

a. In the woods near Geneva

b. In an ice cave near a fire

c. On an island near Scotland

d. In his apartment in Ingolstadt

6. What does the monster want from Victor when they talk?

a. He wants Victor to kill him

b. He wants to be accepted

c. He wants to have a female monster companion

d. He wants to look more human

7. What causes the death of Victor's mother?

a. Drowning

b. Execution

c. The monster

d. Scarlet Fever

8. Who cares for Victor after the monster is created?

a. Alphonse

b. M. Krempe

c. Henry

d. Elizabeth

9. How does Frankenstein's monster learn language?

a. By reading Victor's journal

b. By listening to Felix teach Safie

c. By learning from Victor

d. By learning from Walton

10. Which character(s) in Paradise Lost is the monster comparing himself to?

a. Satan

b. Adam

c. Adam & Eve

d. Adam & Satan

11. What makes De Lacey, Felix, and Agatha so unhappy?

a. They have no money

b. They have lost Safie

c. De Lacey's blindness

d. The monster

12. Which alchemist does Victor NOT study when he is young?

a. Agrippa

b. Magnus

c. Lucretius

d. Paracelsus

13. What do Alphonse and Elizabeth think is making Victor unhappy?

a. Grief over his mother's death

b. Grief over William's death

c. Disappointment in his studies

d. A lack of desire to marry Elizabeth

14. What is Victor's reaction to seeing Henry's body?

a. He cries

b. He laughs

c. He falls into a fever and long illness

d. He has no reaction at all

15. Who is Walton sending letters to?

a. Elizabeth Lavenza

b. Justine Moritz

c. Margaret Saville

d. Alphonse Frankenstein

16.Where is the Frankenstein family home located?

a. Geneva

b. Paris

c. London

d. Luxembourg

17. Where did Victor go to school?

a. Edinburgh

b. Ingolstadt

c. London

d. Berlin

18. How is the monster rewarded for saving a child who is about to drown?

a. He is chased and beaten

b. He is given a medal and commendation

c. He is ignored

d. He is shot

19.Why does Victor fail to protect Elizabeth on their wedding night?

a. He thinks she can take care of herself

b. He does not correctly understand the monster's threat

c. He does not believe the monster will hurt her

d. He no longer loves her

20. What choice does Walton make after Victor's death?

a. He goes to look for the monster

b. He stays stuck in the ice in the Arctic

c. He heads for the North Pole

d. He goes back to England

Quiz Answers: 1. c; 2. d; 3. b; 4. d; 5. b; 6. c; 7. d; 8. c; 9. b; 10. d; 11. a; 12. c; 13. d; 14. c; 15. c; 16. a; 17. b; 18. d; 19. b; 20. d

Inscrivez-vous pour trouver des essais sur Abdellatif Laâbi >