La lecture de celine

Disponible uniquement sur Etudier
  • Pages : 3 (549 mots )
  • Téléchargement(s) : 0
  • Publié le : 25 mai 2010
Lire le document complet
Aperçu du document
Infuziile din ierburi medicinale te pot ajuta să rămâi însărcinată

1. Piperul călugărilor

Fructul unui arbust mediteraneean, Agnus Castus, acţionează ca un hormon regulator şi este benefic maiales dacă ai menstruaţia neregulată sau dacă nu ovulezi din cauza unui dezechilibru hormonal. Denumit şi “piperul călugărilor”, el este util femeilor care în trecut nu au reuşit să ducă o sarcină latermen. Tratamentul constă într-un sfert de lingură de fructe uscate şi mărunţite, presărate pe mâncarea de la micul dejun. La fel de eficient este şi decoctul, băut zilnic. Atenţie! Agnus Castus nutrebuie administrat dacă urmezi un tratament pe bază de progesteron.

2. Rădăcina de unicorn

Conform site-ului Desprecopii.com, rădăcina de unicorn (chamaelirium luteum) e folosită de secole caadjuvant în fertilitate. Considerată o plantă pe cale de dispariţie, ea trebuie folosită doar pentru cazurile grave. Efectele sale includ reglarea funcţiei ovariene şi susţinerea ţesutului carecăptuşeşte uterul. Ceaiurile din rădăcină de unicorn se beau o dată pe zi, pe stomacul gol şi sunt contraindicate gravidelor.

3. Trifoiul roşu

Uşor de găsit, trifoiul roşu este indicat pentru stimulareaaparatului reproducător feminin. Frunzele şi florile sunt bogate în vitamine din complexul B, în calciu şi în proteine. Mai mult, această plantă este benefică pentru cei care au nevoie de o cură dedetoxifiere. Pentru tratamente de lungă durată, specialiştii recomandă decoctul preparat din flori uscate de trifoi roşu. Se pot bea până la patru căni pe zi.

5. Lemnul-dulce

Un hormon natural deexcepţie este lemnul-dulce. Cel mai eficient preparat din acest condiment este tinctura, care se obţine prin macerarea a zece linguri de plantă mărunţită, în jumătate de litru de alcool de 70 de grade.Produsul se ţine două săptămâni într-un borcan închis ermetic. După acest interval de timp, filtrează şi păstrează tinctura în sticluţe mici, închise la culoare. Timp de două săptămâni, de...