Jlvljbjb

Pages: 5 (1016 mots) Publié le: 18 avril 2011
Visszatükröződő textúra ráapplikálása a modra
A továbbiakban bemutatom, hogyan lehetséges a modok festését visszatükröződővé tenni, de csak azokat a részeket, amelyeket te szeretnél.
FONTOS: Ha módosítottad más gépét ezzel a visszatükröződéssel, akkor és csakis akkor oszthatod meg a módosított gépet, ha az engedélyt megkaptad az eredeti készítőtől!
Ne felejtsd el, h ezt egy adott modonmutatom be, vagyis a lépések már meg lesznek csinálva de remélhetőleg ez már megalapozza a tudásodat és tudni fogod hogyan lehetséges a későbbiekben más modokat is csillogóvá tenni. Legelőször is szerezz be egy Paint.NET-et, hogy saját magad készíthesd el a tükröződő felületet.
Először te is a leíráshoz csatolt John Deere-on ízlelgesd a leírást, csak aztán kedj neki egy másiknak.
Tehát jöjjön,aminek jönnie kell, kezdünk!

A legjobb módja annak, h elkészítsd a visszatükröződő felületet, ha a zip fájlban csak a textúra fájlokra koncentrálsz, jelen esetben minden más felesleges.
De mindezek előtt el kell készítened azt a textúrát, amin csak azokat a részeket hagyod meg, amiket szeretnél ’csillogtatni’. Amit úgy akarsz hagyni, ahogy eredetileg van, azt ki kell, radíroznod az előbb említetttextúráról.

Itt egy rövid példa, ami nagyon jól szemlélteti, hogy a kezdetekben miért fordulhatott elő olyan, h még a traktor beltere, ülése is visszatükröződött. Vegyük a ’ John_Deere_8530_peldamod’-ban található ’8530_1.png’ nevű fájlt és amint láthatod, több olyan dolog van a képen, aminek nem szabadna tükröződnie (ülés, figyelmeztető jelzések, gumiszőnyeg, stb.)
De ugye itt található atraktor fő részét képező zöld szín is, aminek tükröződnie kéne…és fog is.
Most csinálj egy másolatot a ’8530_1.png’ fájlról és nevezd el ’8530_1_specular.png’-nek, a továbbiakban ezt módosítsd. Tehát ahhoz, h csak a traktor zöld része csillogjon (motorháztető, tető, sárvédő, stb.), el kell szeparálnunk a ’csillogandó’ (oh be szép is a magyar nyelv :D) részt.

Most nyisd meg Paint.NET-tel a’8530_1_specular.png’-t és radírozd ki azokat a részeket, amiket nem akarsz, h csillogjanak.

TIPP: Hogy elkerüld az extrém módon csillogó felületeket, egyszerűen csökkentsd a layeren az ’opacity’ értékét 100-ra. Ehhez jelöld ki a layert, jobb oldalt alul kattints a ’properties’-re és ott van az ’opacity’.

Tehát most van egy új textúránk, aminek ’FileID’-t kéne adnunk. Az eredeti textúraérintetlen marad.
Tehát olyan ’fileID’ számokat/számot kell találnunk, amik eddig nincsenek használatban, szóval lehetőleg valami nagy számot adj nekik, h biztosan ne legyen ütközés. A biztonság kedvéért nézd át, h biztos nincs-e már olyan szám, amit adni akarsz.

    <File fileId="8" filename="Textur/8530_1.png" relativePath="true"/> --- ez az eredeti
<File fileId="9"filename="Textur/8530_1_specular.png" relativePath="true"/> --- ez az új csillogó

Látod a különbséget? Csak hozzá kellett adni ezt az egy új sort a mod i3d-jéhez jegyzettömbbel vagy wordpaddal a <Files> </Files> részhez.

Rendben, most másold be a ’cubemap.dds’-t, az ’emissiveBillboardShader.xml’-t és a ’vehicleShader.xml’-t közvetlenül a ’ John_Deere_8530_peldamod’ mappába.

A továbbiakbanaz alant látható sorokat kell hozzáadnod szintén a <Files> </Files> részhez és egy eddig fel nem használt ‘fileID’-t adni nekik.

    <File fileId="80" filename="cubemap.dds" relativePath="true"/>
    <File fileId="81" filename="vehicleShader.xml" relativePath="true"/>

A legtöbb mod már eleve rendelkezik az ’emissiveBillboardShader.xml’ nevű fájllal, így ezt nemkell bemásolnod, csak a ’cubemap.dds’-t és a ’vehicleShader.xml’-t és mint már említettem, ezeket be kell másolnod a kitömörített mappába.

A <Files> rész alatt közvetlenül található a <Materials> rész és most fontos, h tudd h mi a skinfájl neve illetve a ’fileID’-je.

Tehát most a <Materials> részben fogunk turkálni, mégpedig a ’fileID’-ket keresünk, egészen pontosan...
Lire le document complet

Veuillez vous inscrire pour avoir accès au document.

Devenez membre d'Etudier

Inscrivez-vous
c'est gratuit !