Brooklyn Follies

par

Accès complet et GRATUIT à cette fiche de lecture pour nos membres.

Paul Auster

Chapter 1

What connection does Moshe the Beadle have with Eliezer?

(A) Uncle

(B) Teacher

(C) Classmate

(D) Brother

What hamlet do Eliezer and his family come from?

(A) Transylvania

(B) Sighet

(C) Romania

(D) Bucharest

The German Army entered Sighet in:

(A) 1941

(B) 1939

(C) 1944

(D) 1945

On which day of the week were the Jews herded to the cattle cars?

(A) Monday

(B) Saturday

(C) Tuesday

(D) Friday

Chapter 2

What did Mrs. Schechter foresee?

(A) Mounds of bones

(B) Flames

(C) Dry streets

(D) Snow

Chapter 3

The left signaled __________, while the right signaled __________.

(A) Life; crematoria

(B) Crematoria; life

(C) Dr. Mengele; barracks

(D) Barracks; Dr. Mengele

Dr. Mengele was:

(A) A Commandant

(B) A kapo

(C) The SS official who selected people for the crematoria

(D) An SS kapo who selected people for the crematoria

Eliezer saw infants who were alive thrown into:

(A) Cupboards

(B) Fiery pits

(C) Barracks to keep warm

(D) Holes in the earth

Kaddish is:

(A) The name of an inmate

(B) The Jewish prayer for the dead

(C) The name of an SS official who selected people for the crematoria

(D) The Jewish prayer for resurrection

Auschwitz was:

(A) The name of a Commandant

(B) The name of a concentration camp

(C) The name of an SS official who selected people for the crematoria

(D) The name of Eliezer’s specific bunk

The inscription ARBEIT MACHT FREI means:

(A) Work makes you free

(B) Life is wonderful

(C) Blessed be God

(D) This is paradise

The inscription ARBEIT MACHT FREI was located:

(A) On the gates of Buchenwald

(B) On the entrance to Auschwitz

(C) Outside the crematoria

(D) On a plaque in the cattle car

Buna was:

(A) The name of one of the SS

(B) The name of Eliezer’s father

(C) The name of a camp

(D) The name of a Jewish youth from Poland

Chapter 4

Idek the Kapo’s character was:

(A) Pleasant, jovial

(B) Malicious, cruel

(C) Snide, sarcastic

(D) Extraordinary for an SS man

The medical practitioner mostly interested in Eliezer was:

(A) The doctor for his stomach

(B) The dentist for his tooth

(C) The coach for his baseball prowess

(D) Dr. Mengele for his experiments

Idek beat Eli because:

(A) Eli caught him stealing some soup

(B) Eliezer failed to march fast enough

(C) Eliezer failed to keep in line

(D) Eliezer saw him copulate with a Polish girl

The hanging that caused the prisoners to weep was that of:

(A) The youth who cursed Germany before he was executed

(B) The child called the pipel

(C) A friend of Eliezer

(D) Three Gypsies

Chapter Five

Rosh Hashana is:

(A) A Jewish fast

(B) The Jewish New Year

(C) The Jewish term for a victim

(D) A Jewish prayer

Yom Kippur is:

(A) A Jewish fast

(B) The Jewish New Year

(C) The Jewish term for a victim

(D) A Jewish prayer

The SS gift for the Jewish New Year was:

(A) Extra soup

(B) A day of rest

(C) A selection

(D) An extra piece of bread

Eliezer did not fast on Yom Kippur because:

(A) He needed to survive

(B) He wanted to please his father who forbade it

(C) He no longer trusted in God

(D) B and C

A Musselman is?

(A) A prisoner who was extremely frail

(B) A Kommando

(C) A martyr

(D) A newly arrived prisoner

The most important advice for passing the selection was:

(A) Run as fast as you can

(B) Flex your muscles and show your strength

(C) Don’t be afraid

(D) Move your limbs in order to give yourself color

Eliezer’s inheritance from his father was?

(A) A silver menorah

(B) Coins

(C) A piece of bread

(D) A knife and spoon

Eliezer was warned that the infirmary was dangerous because:

(A) Doctors stole from patients

(B) Doctors killed patients

(C) Dentists stole teeth from patients

(D) Frequent selections occurred

Eliezer decided to join the march even though:

(A) He was warned not to walk

(B) He was warned to stay in the infirmary with his father

(C) His wound had reopened

(D) They had little to eat and minimal clothing

The prisoners were evacuated because?

(A) The Russians were approaching

(B) The camp would be blown up and mined

(C) The camp was too small; they would be relocated

(D) They would be sent to Germany to help the SS fight the war

Eliezer's last task in Buna was?

(A) To bid goodbye to his friends in the infirmary

(B) To visit his mother’s grave

(C) To clean up his bunk

(D) To mop the camp kitchen

Chapter Six

Zalmen stopped marching because:

(A) He wanted to lie in the snow and die

(B) He had stomach cramps

(C) He was killed by the SS

(D) He was not able to keep up

Those who could not keep up in the death march were?

(A) Trampled to death

(B) Shot by the SS

(C) Bitten by dogs

(D) All of the above

Eliezer’s father compelled Eliezer to move to the shed because?

(A) He would freeze to death in the snow

(B) He would be shot by the SS if he remained outside

(C) He would be strangled by others if he remained outside

(D) This provided them with a way of escape from the SS

Eliezer prayed that he not be like Rabbi Eliahu’s son, who had:

(A) Stolen his slice of bread from him

(B) Forsaken him on the death march

(C) Given him water that was toxic for him

(D) Ignored him when his father asked for water

Juliek is best known for?

(A) Playing his violin in the Buna orchestra

(B) Fantasizing about a violin before he died

(C) Trying to suffocate Eliezer

(D) Playing a Beethoven concerto before his death in the snow

Chapter Seven

Eliezer slapped his father because:

(A) He attempted to revive him

(B) He did not want the “gravediggers” to undress him

(C) He did not want the “gravediggers” to throw him from the wagon

(D) He thought he was dead

Some prisoners tried to strangle others because:

(A) They tried to grab sips of water from the can

(B) They tried to grab a taste of soup that was handed out

(C) They tried to make room for themselves in the wagon

(D) They tried to grab crumbs of bread from a piece that was thrown into the car

Approximately 100 prisoners had entered the cattle cars. How many left it?

(A) Approximately 50

(B) 43

(C) 12

(D) 22

Buchenwald was:

(A) The name of a concentration camp

(B) The name of the cattle cars

(C) The last name of Eliezer’s friend who died on the wagon

(D) The name of an Austrian hamlet

Chapter Eight

Eliezer's father succumbed from:

(A) Starvation and dysentery

(B) Beatings and starvation

(C) Fever and dysentery

(D) All of the above

Eliezer’s father kept on begging his son for:

(A) Bread

(B) Soup

(C) Water

(D) Wine

Chapter Nine

The look in Eliezer’s eyes that never left him was likely one of:

(A) Misery

(B) Tremendous despair

(C) Bitterness

(D) Suffering beyond his age

Quiz Answers:

1 (b); 2 (b); 3 (c); 4 (b); 5 (b); 6 (a); 7(c); 8 (b); 9 (b); 10 (b); 11 (a); 12 (c); 13 (b); 14 (b); 15 (d); 16 (b); 17 (b); 18 (a); 19 (c); 20 (d); 21 (a); 22 (b); 23 (d); 24 (d); 25 (c); 26 (a); 27 (c); 28 (b); 29 (a) or (d); 30 (a); 31 (b); 32 (d); 33 (c); 34 (d); 35 (c); 36 (a); 37 (d); 39 (c); 40 (d)

Inscrivez-vous pour trouver des essais sur Paul Auster >