Alcools

par

Accès complet et GRATUIT à cette fiche de lecture pour nos membres.

Guillaume Apollinaire

Part I: The Hearth and the Salamander

The number 451 strands for:

(a) The insignia of the fireman

(b) Montag's ID

(c) The Department that Montag belonged to

(d) The temperature at which book paper catches fire and burns

Clarissa was unusual because:

(a) She liked wearing white dresses

(b) She enjoyed thinking

(c) She liked walks

(d) She liked nature and liked thinking

Montag was concerned about Mildred because:

(a) Mildred was unhappy

(b) Mildred had overdosed

(c) Mildred was constantly entertaining herself with her "family"

(d) Mildred did not enjoy books

The Mechanical Hound was the name of:

(a) The fire engine

(b) A robot that sniffed out books

(c) A mechanical sensor of paper

(d) A machine that resembled a dog

Possessors of books were:

(a) Arrested

(b) Their houses were burned and they were liberated

(c) Sent to asylums

(d) (a) and (c)

The book burning that involved Mrs. Blake disturbed Montag because:

(A) Mrs. Blake committed suicide burning herself with her books

(B) She articulated a quotation about books that puzzled him

(C) She had hoarded an incredible amount of books

(D) She was sent to an asylum for screaming

The Seashell was:

(a) The wall panel that provided entertainment

(b) The ear instrument that relayed news of the city

(c) The ear instrument that relayed news, entertainment and all that was significant to that Civilization

(d) The way with which people communicated with each other—a cellular phone.

Clarissa was killed by:

(a) The Mechanical Hound that discovered her books

(b) Captain Beatty

(c) A speeding car

(d) She committed suicide to save her books

Captain Beatty was

(a) The chief fireman

(b) The captain of the Navy

(c) The captain of the Army

(d) The person in charge of and engineering new war

Books were burned because:

(a) They became unnecessary in a life that was so full of motion and fast-paced

(b) They exposed people to uncomfortable thoughts and made people unhappy

(c) They caused disparity and inequality between intelligent and stupid people

(d) They usually denigrated or insulted a specific race

The beetle was:

(a) The fire truck

(b) The mechanical sensor that sensed books

(c) A very fast car that belonged to firemen

(d) A very fast car that belonged to any who could afford it

What did Montag hid behind the ventilator?

(a) Journals

(b) Drugs

(c) Books

(d) His fire equipment

Part II: The Sieve and the Sand

Faber was:

(a) A retired math professor

(b) A retired English professor

(c) A man who was arrested for hiding books

(d) Montag’s colleague

Montag compared his attempt at memorizing the Bible to sand falling through a sieve since:

(a) It reminded him of the beach on a hot summer day

(b) Some particles would cling to the sieve; he would remember some of the phrases

(c) The words refused to lodge in his mind; they slipped through like sand in a sieve

(d) The faster you poured, the faster they fell through. He therefore memorized slowly.

Faber had invented a green bullet that could:

(a) Kill people better than the atom bomb

(b) Listen to Montag's thoughts and communicate with Montag

(c) Communicate with any fireman

(d) Imitate the Seashell

Montag was irritated at Mrs. Phelps and Mrs. Bowles because they were:

(a) Taking advantage of his wife

(b) Deriding her "family"

(c) Superficial and engaged in empty talk

(d) Flirting with him

Arguably, Montag's most reckless deed in this whole narrative was:

(a) Revealing the stack of books to his wife

(b) Reading poetry to the visitors

(c) Accumulating a stack of books

(d) Reading the Bible openly on the train

Why do you think Beatty drove the truck for the first time when it came to burning Montag's home?

(a) He wanted to show who was in charge

(b) He hated Montag and was happy to get his equal

(c) He wanted to show that he had won the argument regarding the books

(d) Montag had originally driven; Beatty was showing him that he had been demoted

Part Three: Burning Bright

The person(s) who betrayed Montag were:

(a) Mildred

(b) The visitors

(c) The Hound

(d) a and b

Montag had problems with his leg because:

(a) Beatty had injured him in the attack

(b) The firemen had grappled with him

(c) The Hound had injured him

(d) He had accidentally injured himself while trying to flee

Montag was almost killed on his flight to Faber by:

(a) A cruising airplane

(b) The Salamander

(c) A beetle driven by teenagers

(d) The mechanical Hound

Faber threw a book into Mrs. Black’s house:

(a) To get revenge on her husband

(b) To get revenge on herself

(c) To start a revolution

(d) To get revenge on Beatty: He could accuse Beatty of having planted the material.

Faber advised Montag to follow the railway tracks because:

(a) They were disused and he would be safest there

(b) He would mostly likely meet up with hobos

(c) He would meet up with retired professors

(d) He would wind up in a new country

Montag took Faber’s dirty clothes with him in order to:

(a) Dress himself with them; his clothes were torn

(b) Protect Faber: the Hound would not sniff him

(c) Disguise himself

(d) Use them so as to remove his scent

The Hound captured someone else instead of Montag because:

(a) It mistook another for him

(b) It was tired and just wanted to get someone

(c) The Government wanted to show they never failed

(d) It was becoming weak on batteries

The men around the fire were waiting for him because:

(a) They wanted to welcome and help him

(b) They wanted to warn him

(c) They wanted to capture him thus become rewarded

(d) They wanted to educate him

Each man characterized a different book in order to:

(a) Memorize that book and teach it to his child

(b) Memorize that book and teach it to civilization

(c) A and b

(d) Neither a nor b

The results of the War were the following;

(a) The Civilization won

(b) The governor was replaced by another

(c) The civilization was wiped out

(d) Part of the country was saved; the other was annihilated

The analogy of the Phoenix symbolized:

(a) Man's habit in failing to learn from history and repeating his irrational mistakes

(b) Man’s wanting to collect birds

(c) Man’s liking to burn others and their books (the Phoenix, too, burnt itself)

(d) Man's ability to become reborn, just as the Phoenix did

Quiz Answers: (1) d; (2) d; (3) b; (4) b; (5) d; (6) a; (7) c; (8) c; (9) a; (10) b; (11) d; (12) c; (13) b; (14) c; (15) b; (16) c; (17 )a; (18) c; (19) d; (20) c; (21) c; (22) c; (23 )c; (24) d; (25) c; (26) a; (27) c; (28) c; (29) a.

Inscrivez-vous pour trouver des essais sur Guillaume Apollinaire >