Contes

par

Accès complet et GRATUIT à cette fiche de lecture pour nos membres.

Frères Grimm

1. Who first introduces the idea of an animal-controlled society to the farm animals?

a. Snowball

b. Old Major

c. Napoleon

d. Squealer

2. After Old Major’s death, which of these characters take a leadership position on the farm?

a. Snowball

b. Napoleon

c. Squealer

d. Boxer

3. Which of these animals is least enthusiastic about life on the farm after the Rebellion?

a. Napoleon

b. Mollie

c. Jessie

d. Minimus

4. How does Moses attempt to placate the animals?

a. By telling them how conditions have improved since Mr. Jones left

b. By encouraging them to rebel against the pigs

c. By telling them stories of Sugarcandy Mountain

d. By encouraging them to sing “Beasts of England”

5. The Seven Commandments are eventually reduced to an altered version of which one of the original commandments?

a. The First Commandment

b. The Third Commandment

c. The Fifth Commandment

d. The Seventh Commandment

6. Napoleon symbolizes which of the following figures in the Bolshevik Revolution?

a. Lenin

b. Trotsky

c. Stalin

d. Marx

7. Mollie is upset with the changes in Animal Farm after the animals evict Mr. Jones because:

a. Her children are used as draft horses

b. She no longer sees her friends from neighboring farms

c. She misses Mrs. Jones

d. She misses sugar cubes and hair ribbons

8. The animal who best symbolizes the proletariat in the novel is:

a. Mollie

b. Napoleon

c. Boxer

d. Jessie

9. What is the name of the philosophy inspired by Old Major’s vision and developed by the pigs?

a. Animalism

b. Spiritualism

c. Socialism

d. Communism

10. Old Major was able to observe the inequities on the farm because:

a. Mr. Jones used him to control the other animals

b. He had firsthand experience of being used as labor

c. He was a show animal with leisure time

d. He visited farms that were controlled by animals

11. At the end of the novel, Boxer is rewarded for years of loyal service by:

a. Having a statue erected in his honor

b. Being retired to a pasture to live out his final days in peace

c. The pigs attempting to save his life through medical intervention

d. Being sold to the slaughterhouse

12. The animal who is skeptical of Animal Farm, but is equally as pessimistic about life under any alternate form of leadership, is:

a. Benjamin

b. Mollie

c. Squealer

d. Boxer

13. The windmill is destroyed how many times in the novel?

a. Five

b. Two

c. Three

d. One

14. The animal that is driven from Animal Farm but allowed to return at the end of the novel is:

a. Snowball

b. Mollie

c. Jessie

d. Moses

15. What does Napoleon do that enrages the hens?

a. Eats chicken

b. Keeps them in pens

c. Sells their eggs

d. Makes foxes comrades

16. When the animals complain that the pigs are sleeping in beds, which violates the Seven Commandments, how does Squealer explain away this apparent inconsistency?

a. By saying that the pigs need better rest because of their leadership position

b. By denying the pigs are sleeping in beds

c. By changing the Commandment to say that animals must sleep in beds

d. By changing the Commandment to prohibit sleeping in a bed with sheets

17. How do the animals gain proof that Squealer has been changing the Commandments?

a. They see Squealer changing the writing on the barn wall

b. They overhear Napoleon tell Squealer to change the Commandments

c. They overhear Squealer tell Napoleon that he has changed the Commandments

d. They compare their written copy of the original Commandments with Squealer’s copy

18. Which of these things is not something the pigs do that make them seem like humans at the end of the novel?

a. Drink alcohol

b. Live in a house

c. Walk on two legs

d. Eat meat

19. After liberating the farm in the Battle of Cowshed, which of these things do the animals destroy in a bonfire?

a. Tools and whips

b. The barn

c. Mr. Jones’ carriage

d. The farmhouse

20. Which animals are used by Napoleon as a way of intimidating the other animals?

a. The horses

b. The sheep

c. The pigs

d. The dogs

Quiz Answers: 1. b; 2. d; 3. b; 4. c; 5. d; 6. c; 7. d; 8. c; 9. a; 10. c; 11. d; 12. a; 13. b; 14. d; 15. c; 16. d; 17. a; 18. d; 19. a; 20. d

Inscrivez-vous pour trouver des essais sur Frères Grimm >